Pura Vida

קייטרינג טבעוני

קייטרינג טבעוני פורה וידה (החיים הטהורים) מציע תפריט איכותי לאירועים פרטיים ולחברות אנו מקפידים על חומרי גלם איכותיים וטבעיים ללא ביצים וחלב עם המון ירקות ופירות תפריט צבעוני כייפי ומעודכן

לא אחת שפונים אליי כדי  לשבת על התפריט לאירוע החברה, מנהלת משאבי האנוש מציינת שהתפריט צריך להיות גם ידידותי לטבעונים (vegan friendly) מודעות שהולכת ועולה. בחברה אחת שבה רוב עובדי החברה הם מתכנתים הודים כמעט כולם היו טבעונים לכן הם התעקשו לבחור קייטרינג טבעוני.

האתגר בהכנת תפריט טבעוני שיהיה טעים משביע ומזין

עובדים אלה שבחרו להמנע מבשר, חלב וביצים בחרו להמנע מארבע הסיבות הבאות: הומנית (הסבל הנגרם לבעלי החיים) בריאותית (הדיאטה הטבעונית מקטינה את שיעור תחלואי מחלות הלב והריאות) או אקולוגית (תעשיות המזון מפרות את האיזון האקלוגי) ודתית (הדת ההינדית אוסרת על צריכת בשר וביצים).

לאירוע הזה שהיה אמור להיות הרמת כוסית לאחר השקת פרוייקט שעמלו עליו רבות.הוזמנו סמוסות במגוון טעמים אותם כיסוני בצק המטוגנים הממולאים בירקות מוגשים חמים מתפצחים בפה ונטבלים לשם הגיוון ברוטב תמרהינדי מתוק חריף או ברוטב קוקוס צ'אטני פיקנטי. אנחנו מאד אוהבים לשלב מתכונים הודים בקייטרינג טבעוני בגלל השימוש הרב בתבלינים בירקות ובעשבי תיבול.

כפינוק רצינו לשתף אתכם במתכון לסמוסות כיסוני הבצק האהובים מהמטבח ההודי.

מה שאופייני להרבה מתכונים הודים הוא השימוש בקמח החומוס שהוא מזין עתיר בחלבונים סידן ברזל אומגה 6 ובסיבים תזונתיים במתכון זה נתמקד בסמוסות במילוי אפונה ותפוחי אדמה פופולאריות גם סמוסות במילוי עדשים או חומוס.

 

[yasr_overall_rating]

 

מתכון לסמוסה במילוי תפוחי אדמה ואפונה וברוטב תמרהינדי : כמות המספיקה ל-15 מנות

-כוס קמח לבן

-כוס קמח חומוס

-חצי כפית מלח

-4 כפות שמן

-חצי כוס מים

 

למילוי:

-4 תפוחי אדמה מבושלים (רצוי לבנים)

-כוס אפונה

-2 שיני שום קצוצות

-כפית גארם מאסאלה (תערובת תבלינים הודית, שניתן לרכוש בחנויות תבלינים או בשווקים בחנויות הודיות)

-כפית גרעיני כמון

-כפית צ'ילי

כף וחצי שמן

חצי כפית מלח

 

רוטב

2- כפות תמרהינדי (ניתן להשיג בחנויות טבע או בשווקים בחנויות של המזרח)
2- כפות סילאן
-2 כוסות מים רותחים
– 4כפות מיץ לימון
-חצי כפית פלפל שחור
-כפית מלח
מערבבים ןלשים את הקמחים יחד עם השמן והמים (את המים מוסיפים לאט לאט )עד לקבלת בצק אחיד וגמיש, מעגלים לכדור, משמנים ומכניסים לקערה מכוסה בניילון נצמד לצינון של שעה במקרר.

למילוי- מועכים את תפוחי האדמה, לאחר מכן במחבת מחממים את השמן ומוסיפים את זרעי הכמון הצ'ילי, המאסלה והשום, נותנים לשום להשחים מעט ואז מוסיפים את האפונה ותפוחי האדמה המעוכים. מטגנים ומערבבים כ-7 דקות ומורידים מהאש.

 

חותכים מהבצק כ15  כדורים משטיחים אותם לצורת ריבוע, בעזרת כף לוקחים מהמילוי ושמים במרכז הבצק, סוגרים מקודקוד אחד של הריבוע לקצה השני, כדי ליצור משולש, את החיבורי בן שתי הקצוות  צובטים כדי שלא יפתח. הגיע שלב הטיגון,  מחממים תחילה שמן בסיר גדול, על אש גבוהה את הסמוסות מכניסים כהשמן רותח ומוציאים בעזרת מלקחיים לקערה שבתוכה מסננת לספיגת השמן ולאחר מכן מייבשים על נייר סופג.

 

מערבבים בקערה את כל חומרי הרוטב ומגישים לצד הסמוסות,

בתאבון

מפורה וידה

קייטרינג טבעוני לאירועים.

Pura Vida

Pura Vida