כשאתם באים לתכנן את האירוע שלכם, עליכם לשאול את עצמכם מספר שאלות, העיקריות הן :
כמה אנשים ? ומה התקציב? שתי שאלות אלו יוכלו למקד אותנו האם אנו רוצים להפיק חלק מהאירוע ורק להעזר בדוכני מזון או משקה ספציפיים.
כשיש תקציב גדול יותר, אז כדאי לקחת קייטרינג , אשר נותן מענה שלם יותר גם ברמת המשקאות וגם ברמת האוכל והקינוחים.
שאלות נוספות שיעזרו במיקוד הם: בשרי או חלבי, אירוע צהריים בדרך כלל יתבקש להיות בשרי, בעוד שארוע בוקר בדרך כלל יהיה חלבי.